Chatten vanaf je pc met Whatsapp Web.
Whatsapp Web

Whatsapp heeft een eigen webversie gelanceerd! Via de browser is het nu mogelijk om te Whatsappen met je contacten. De dienst is nog niet beschikbaar voor alle type gebruikers, in eerste instantie is de webversie alleen te gebruiker door mensen met een Android, Windows Phone of Blackberry telefoons.

whatsapp web telefoons

Whatsapp Web installeren

Whatsapp Web kan alleen gestart worden vanaf een Chrome Browser op je tablet of pc. Je opent de websites(web.whatsapp.com) en scant de QR-code vanaf het scherm. Door dit te doen wordt je telefoon verbonden met je pc. In het menu van Whatsapp kun je de QR-scanner terug vinden. Eenmaal de scanner gestart hoef je deze alleen maar op het scherm te schijnen. Vervolgens start de pc de Webversie van Whatsapp.code scannen whatsapp web

 

Vereisten

Om gebruik te kunnen maken van deze dienst moet zowel je telefoon als je pc verbonden zijn met het internet. De Whatsapp berichten worden niet op een centrale server opgeslagen, alles wordt gesynchroniseerd via je telefoon. Je pc dient als ware als tussen station. Om hoge kosten te voorkomen als het wel zo handig om gebruik te maken van WIFI. Daarnaast is het wel vereist om de laatste versie van Whatsapp te hebben geïnstalleerd op je telefoon. Anders is het niet mogelijk om Whatsapp Web te benaderen.

Whatsapp Web voor IOS

Momenteel is het nog niet mogelijk om met het IOS besturingssysteem gebruik te maken van deze dienst. In de toekomst zal dit naar alle waarschijnlijk wel mogelijk worden.

Share Button

4 gedachten over “Chatten vanaf je pc met Whatsapp Web.

  1. Ik gebruik een iPhone 4 met iOS7.
    Ik heb gelzen, dat dankzij de nieuw(st)e update van WhatsApp (WA) de Web-versie ook voor de iPhone beschikbaar zou zijn geworden (via Instellingen QR-code scannen). Mijn iPhone heeft 6 jan. ’16 een WA-update uitgevoerd, maar ik kan nog steeds niet WhatsApp Web activeren. Kan iemand mij vertellen, of het gewoon niet kan (iOS7), of dat ik iets over het hoofd zie ??
    Groet, Bram

    1. hey Bram ik zit nu ook op mijn laptop maar bij mij lukt het ook helaas niet en anders zou ik ook iets over het hoofd moeten zien want ik weet het ook niet meer ik heb al verschillende dingen gedownload maar het werkt nog steeds niet maar ik weet wel dat je windows 10 nodig hebt heb jij dat ik wel maar nog steeds niet

      groetjes van Qiara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *