Whatsapp op je tablet met Whatsapp Web
In januari is de webversie van de populaire berichtendienst Whatsapp gelanceerd. In dit berichten laten we zien hoe we Whatsapp op je tablet kan installeren met behulp van Whatsapp Web.

Whatsapp op je tablet

Tablets zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Nederlandse samenleving. Eén op de drie gezinnen heeft een tablet in huis. Wat is nou leuker dan Whatsappen met een tablet met jouw contacten. Sinds dit jaar kun je naast appen met je smartphone ook appen met de PC. Daarnaast is dit nu ook mogelijk vanaf je tablet.

Whatsapp vanaf je tablet heeft zo zijn voordelen. Het scherm van de tablet is groter dan je telefoon, en maakt het gelijk een stuk overzichtelijk en makkelijker te bedienen. Je hoeft ook niet continu je telefoon te pakken om berichtjes te sturen. Het is gewoon erg prettig om app de te gebruiken vanaf je tablet.Whatsapp op je tablet installeren

Het installeren van Whatsapp op je tablet vergt niet heel veel tijd. Je kunt dezelfde methode gebruiken als voor de pc. Open allereerst de Chrome browser en surf naar de volgende websites: web.whatsapp.com. Vraag de desktop versie aan van de website en scan vervolgens met je telefoon de QR-code op het scherm. Dit kun je doen door in het menu van Whatsapp, Whatsapp Web te selecteren. Vervolgens start je telefoon een QR-scanner. Met deze scanner kun je de code op het scherm scannen.

Eenmaal de stappen doorlopen maakt de webversie contact met je smartphone. Nu kun je direct Whatsappen met je contacten. Let wel op dat je altijd je smartphone bij de hand moet houden. Je tablet maakt namelijk gebruik van je telefoon om berichten te kunnen ontvangen. Je telefoon synchroniseert de berichten met je tablet. Whatsapp Web slaat namelijk geen gegevens op de server.

whatsapp web

Share Button

3 gedachten over “Whatsapp op je tablet met Whatsapp Web

  1. WhatsApp raadt daarom aan om gebruik te maken van WiFi op je telefoon, om hoog dataverbruik en dus hoge kosten te voorkomen. Wanneer je na het gebruik op je computer of tablet WhatsApp weer opent op je telefoon, kun je gewoon verder waar je gebleven was en blijven eerder verzonden en ontvangen berichten zichtbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *